FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä uima-altaat ja allas tarvikkeet

Kysymyksiä ja vastauksia Uimari-altaista ja tarvikkeista.

Täältä voit löytää vastauksia altaita ja allastarvikkeita koskeviin ongelmiin. Voit myös mielellään soittaa meille koko uintikauden ajan, myös iltaisin ja viikoloppuisin.

VOIKO ALTAAN SEINÄMÄN ERISTÄÄ ?
Uimari allas on mahdollista eristää esim. styroksilla, polyuretaani levyllä tai muulla vastaavalla eristeellä. Eristäessäsi altaan on kuitenkin otettava huomioon että allaspellin kunto on vaikeampi tarkastaa eristeen alta. Eristäminen tapahtuu siis omalla vastuulla. Jos kuitenkin haluat eristää altaan, niin jätä eristämättä muutama sentti alakiskojen yläpuolelta jolloin on helpompi tarkastaa pellin alareunan kunto.

VOIKO UIMARI ALTAAN UPOTTAA MAAHAN.
Altaan voi upottaa maahan. Kaivannon koosta eri altaille löytyyminimimitat kaikille altaillemme. Mitat ovat minimi mittoja ja kaivanto kannattaa tehdä mielellään vähän suuremmaksi. Kaivanto pitää yleensä salaojittaa. Pohjalle tulee laittaa eriste esim. routastyroksi, finfoam tai uretaani eriste jonka paksuus on 50 mm. Kun allas on asennettu, ei kaivantoa saa täyttää maalla, koska altaan rakenne ei kestä maan painetta eikä myöskään altaan kuntoa pystytä seuraamaan. kaivanto siis jätetään auki ja ympärille rakennetaan terassi. Kesäkautena allasvesi on myös jonkin verran lämpimämpi kun kylmä maa ei ole allasta vasten.

VOIKO UIMARI ALTAASEEN HYPÄTÄ ?
Allas itsessään oikein asennettuna kyllä kestää hyppäämisen melkein miten vain, on kuitenkin huomioitava veden syvyys ja käytettävä maalaisjärkeä hyppyjen harrastamisessa. Pää edellä hyppäämisessä on aina vaara iskeytyä pohjaan ja seuraukset voivat olla todella vakavia. joten
hypääminen on aina altaan käyttäjän vastuulla. Alaikäisten ollessa altaalla pitää aina olla täysi-ikäinen mukana joka ottaa vastuun.

MITEN ALTAAN HANKKIMINEN VOI OLLA NÄIN HALPAA ?
Meidän ideamme on myydä hyviä tuotteita, joilla on takuu, ilman välikäsiä suoraan kuluttajalle. Mallistomme on rajattu menevimpiin kokoihin, jolloin täydellinen varaosavarasto on helppo pitää hallinnassa. Asiakkaamme ovat parhaita myyjiämme, joiden ansiosta olemme päässeet myös ostomäärissä suuriin volyymeihin ja tätä kautta olemme saaneet ostohintamme ja rahtikustannukset alas. Lyhyesti sanottuna me käymme kaupassa vein kerran vuodessa ja ostamme koko vuoden tarpeen kerralla, joten nämäkin kulut on minimoitu.

MITEN ALLAS IMUROIDAAN ?
Delux allaspaketeissa on mukana manuaalinen pohjaimuri. Imuri kytketään pintakaivossa altaan vedenkierrätysjärjestelmään, jolloin altaan kierrätyspumppu imee veden imurinletkua pitkin suulakkeesta johon letkun pää on kytketty. Allasimuri ei toimi kunnolla jos altaan kierrätyspumppu
on pienitehoinen. Altaisiin voi ostaa myös itsestään kulkevan ”robotti-imurin” mutta kierrätyspumpunteho pitäi olla vähintään 15m3/tunti

MILLOIN VASTAVIRTAHUUHTELU TULISI TEHDÄ ?
Vedessä oleva lika ja roskat kulkeutuvat kierrätysjärjestelmässä ja imuroitaessa hiekkasuodattimeen, lähinnä hiekkakerroksen yläpintaan. Kun likaa on tullu sinne tarpeeksi niin hiekka tukkeutuu, eikä päästä vettä läpi. Tällöin veden kierto hidastuu ja paine hiekkasuodattimessa kasvaa. Kun huomaat että vesi kiertää huonosti, ja tai painemittarissa paine on noussut siitä normaalista asennosta joka on  1-1.5 kg/cm2 lähelle 2kg/cm2.  Tee vastavirtahuuhtelu. Huomioi että vastavirtahuuhtelussa vesi altaassa vähenee joten varaudu tähän ennakkon täyttämällä allasta jos veden pinta on lähellä pintakaivon aukon alareunaa. Vastavirtahuuhtelu kannattaa tehdä myös aina perusteellisemman imuroinnin jälkeen.

TARVITSENKO RAKENNUSLUVAN ALTAAN RAKENTAMISEEN ?
Lupakäytäntö vaihtelee jonkinverran eri paikkakunnilla. Luvan tarpeellisuuteen vaikuttaa myös altaan koko ja ympärille rakennettava terassi mm. Itse allas on tarvittaessa nopesti purettava rakennelma. Luvan tarve kannattaa aina tarkastaa paikkakunnan rakennusviranomaiselta.

Tule vierailemaan myymälässämme niin esittelemme teille tuotteitamme.